7 Eylül 2016 Çarşamba

Bursa’da Gezilecek Yer Önerileri

Türk İslam eserlerinin en güzelini görebileceğiniz Bursa özellikle tarihi eserler açısından birçok şehirin sahip olamadığı kadar çok esere sahiptir. Sadece bu da değil, Bursa birçok yönüyle, ipek böceği yetiştiriciliğiyle ve gittikçe modernleşen yapısıyla Türkiye’nin en büyük şehirlerinden biri.



bursada gezilecek yer onerileri 24

Bursa deniz turizminin fazla gelişmemiş olması nedeniyle yaz aylarında pek tercih edilen yerlerden biri değil. Ama olur da yolunuz düşerse sizler için harika öneriler hazırladık. Keyifli okumalar!

bursada gezilecek yer onerileri 26

Bursa’nın Neleri Meşhur?

Yabancı bir şehre gidildiğinde size genelde o şehrin meşhur olan şeylerinden sipariş verilir. Ya da siz yabancı bir şehre giden tanıdığınıza o meşhur şeylerden sipariş verirsiniz. Yani şehir dışı seyahatlerinde bu meşhur şeyler oldukça önemlidir.
Peki Bursa’nın neleri meşhur?

İpek

İpek üretiminin en yoğun yapıldığı Bursa’ya yolunuz düşerse eğer kendinize çarşıdan ipek bir şal almayı ihmal etmeyin. Eğer çeyiz düzmekle meşgul olan bir genç kız iseniz ipek havlulara da bayılacaksınız. İnceleyeceğiniz ipek ürünler sayesinde Bursa’nın kıymetini anlayabilirsiniz.

bursada gezilecek yer onerileri 27

İskender

Yiyecek içecek derdine düşüyorsanız elbette ki en büyük önerim Bursa’nın meşhur iskender kebaplarından yemeniz. Bugüne kadar yediklerinize anlam verememek ya da bir daha başka yerde iskender kebap yiyememek kaderiniz olabilir.

bursada gezilecek yer onerileri 10

İnegöl Köftesi

İskenderi kadar meşhur olan bir diğer et yemeği ise İnegöl köftesi olan Bursa’dan bu lezzeti denemeden eve dönmeyin derim.

bursada gezilecek yer onerileri 11

Kestane Şekeri

Tatlı bir seçenek için çeşit çeşit kestane şekerlerinden bir tane tatmanızı öneririm. Hiçbir yerde bulamayacağınız kadar lezzetli kestane şekerlerini tadabileceğiniz bu şehir kestane şekeri sevenler için tam bir cennet. Farkını anlayacaksınız.

bursada gezilecek yer onerileri 09

Kemalpaşa Tatlısı

Bir diğer tatlı seçeneği ise marketlerde kolaylıkla bulabileceğiniz ama Bursa’da yediğinizde mest olacağınız kemalpaşa tatlısı. Özellikle şerbetli tatlılarla aranız varsa kesinlikle deneyin derim.

bursada gezilecek yer onerileri 12

Bursa’da Gezmeniz Gereken Tarihi Yerler

Bursa tarihte Osmanlı imparatorluğunun başkentlik görevini üstlenmiş bir şehir. Yani ne kadar önemli bir konumda olduğunu ve Osmanlı’nın buraya ne kadar yatırım yaptığını tahmin edebilirsiniz. Tarihi yerler görmek istediğinizde doğru tercihinz olacak bu şehir, sizi tarihi güzelliklere doyuracak.

Tophane Parkı

Abdülaziz zamanında yapılmış saat kulesini içerisinde barındıran Tophane Parkı’nda geçmiş zamanların esintilerini taşıyan savaş toplarını görebilmeniz mümkün. Aynı zamanda Bursa’ya kuş bakışı bakabileceğiniz Tophane parkı sıcak bir çay yudumlamak için Bursa’daki en güzel seçeneklerden biri.

bursada gezilecek yer onerileri 19
Osmangazi ilçesinde yer alan Tophane Parkı, Bursa’da ilk ziyaret edilecek yerlerden.

Bursa Kalesi

Hisar (Saltanat), Kaplıca, Zindan, Pınarbaşı (Su) ve Yer (Zemin) olarak adlandırılan yaklaşık 2 kilometrelik 5 kapıya sahip Bursa Kalesi’nin tarihi M.Ö 2. yy’a kadar uzanıyor. O sıralar bölgeye yerleşmiş olan Bithynialılar tarafından kurulmuş olan Bursa Kalesi zaman içerisinde birçok onarım görmüş olsa da hala sapasağlam ayakta durduğunu söyleyebiliriz. Bursa Kalesi de Osmangazi’de yer alıyor.

bursada gezilecek yer onerileri 18

İnkaya Çınarı

İlle her tarihi eser insan elinden olacak diye bir şey yok. Bursa’da en az camiler, kaleler ya da insan elinden çıkmış tarihi yapılar kadar ilgi gören bir doğal yapı daha var. Çekirge’de Uludağ yolu üzerinde yer alan İnkaya çınarı tam 582 yıldır ayakta. Türkiye’nin en yaşlı ağaçlarından biri olan İnkaya çınarının boyu 35 metreye kadar varıyor ve birçok canlıya ev sahipliği yapıyor.

bursada gezilecek yer onerileri 22

Bursa Koza Han

Şehir merkezinde bulunan Koza Han, eski zamanlardan beri ipek üreticiliğinin yapıldığı yer. İpek kumaşlardan yapılmış en güzel, en özgün ürünleri buradan alabilirsiniz.

bursada gezilecek yer onerileri 21

Bursa’da Görmeniz Gereken Camiiler

Bursa, her ne kadar İstanbul fethedildikten sonra biraz geri planda kalan bir şehir olsa da zamanında yapılan yatırımlar hala Türkiye’nin en büyük şehirlerinden biri olmasını sağlamaktadır. Özellikle camii konusunda birçok şehri sollayıp, sizi ruhen de doyuracak bu şehirden ünlü camiilerini görmeden gitmeyin.

Bursa Ulu Camii

Bursa’da görmeniz gereken ilk camii şehrin merkezine bütün ihtişamıyla kurulmuş Bursa Ulu Camii’dir. Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılmış olan bu camii hala aktif olarak kullanılmaktadır. Özellikle hat sanatına meraklıysanız camiinin içindeki hat levhalarına bayılacaksınız. Fotoğraf makinenizi unutmayın!

bursada gezilecek yer onerileri 03

Emir Sultan Camii

Yıldırım Beyazıt’ın kızı Hundi Fatma Hatun’un eşi Emir Sultan adına yaptırdığı bu camii Emir Sultan mezarlığının yanında yer almaktadır. Çevresinde birçok ağaç barındıran bu camii hem yerli hem yabancı birçok turist tarafından her gün ziyaret edilmektedir.

bursada gezilecek yer onerileri 04

Yeşil Camii

Yeşil Bursa’nın Yeşil Camii’si Yeşil semtinde yer almaktadır. Yeşil adını bir zamanlar minarelerinde bulunan yeşil renkli süslemelerden aldığı düşünülen bu camii hala ibadete açıktır. Çelebi Mehmet tarafından aynı zamanda hükümet konağı olarak inşa edilen bu camii iki kubbeye sahip, iki katlı görüp görebileceğiniz en görkemli camiilerden biridir.

bursada gezilecek yer onerileri 02

İznik Ayasofya Camii

Kiliseden bozma bir camii. Zamanında Hristiyanlıkla ilgili önemli kararların alındığı kilise Bursa’nın fethinden sonra 1331 yılında Orhan Gazi tarafından camiye dönüştürülmüştür. Bir dönem müze olarak kullanılan camii 6 kasım 2011 tarihinde kılınan bayram namazından beri camii olarak kullanılmaktadır.

bursada gezilecek yer onerileri 01

Bursa’da Yemek Yemeniz Gereken  Restaurant Önerileri

Koskoca Bursa’yı aç aç gezmek olur mu hiç? Tabi ki olmaz! İşte bu nedenle size Bursa’nın en popüler, en sevilen yerlerini seçtik ki karnınızı doyururken aynı zamanda Bursa’nın en onaylanmış yerlerini deneyin.

Uludağ Kebapçıcı Celal&Cemil Usta

Eh, Bursa deyince akla gelen yemeklerden ilki elbette ki iskender kebap. O zaman buraya kesinlikle gelip, gerçek iskender nasıl olurmuş görmelisiniz. Küçük, salaş ama inanılmaz samimi bir ortamda iskenderin en lezzetli haliyle tanışın, üzerine bir de sütlü helvasını yiyin ve kendinize bir lezzet patlaması yaşatın.

bursada gezilecek yer onerileri 18
Adres Bilgisi: Kıbrıs Şehitleri Cd. Şirin Sk. No:12

Rumeli Pilavcısı

Pilav genel olarak kadınlar tarafından tercih edilmez bilirsiniz. Çünkü çok fazla şeker içerir, bu nedenle her daim diyette olanların düşmanlarından biridir. Ama kızlar, burada bu kaloriye değiyor! İddia ediyorum, ki birçok kişi de aynı şekilde iddia ediyor, yiyebileceğiniz en iyi pilav burada.

bursada gezilecek yer onerileri 19

Peki sadece pilav mı? Hayır. Burası her şeyiyle mükemmel. Gerek garsonlarıyla, gerek hızlı servisiyle Rumeli pilavcısı sizin de favoriniz olacak.

Adres Bilgisi: Selçukhatun Mh. Güllü Sk. No:3/B Osmangazi, 16000 Bursa

Atmosfer Fırın

Özellikle lahmacun, pide gibi ürünlerle birçok kişinin vazgeçemediği mekan haline gelmiş olan Atmosfer Fırın, künefesiyle birçok kişinin gözdesi olmuş durumda.

bursada gezilecek yer onerileri 21

Adres Bilgisi: Cemal Nadir Cd. Özalpay Apt. No:18, Bursa

Çiçek Izgara

Köftelerinizi tam bir aile mekanında yemek isterseniz Çiçek Izgara tarihsel dokusuyla lezzetli yemekleri ve güleryüzlü servisiyle Bursa’daki en favori mekanlarınızdan biri olacak. Yemeğin üstüne tatlı yemeden kendine gelemeyenlerdenseniz bir de sütlü kadayıfını deneyin.

bursada gezilecek yer onerileri 17
Adres Bilgisi: Atatürk Cd., Bursa

Hacı Dayı

Kalitesinden hiçbir zaman ödün vermeyen Hacı Dayı da yıllardan beri Bursalıları lezzetli yemekleriyle mest etmeye devam ediyor. Porsiyonları son derece büyük, servis oldukça hızlı. Özellikle Ramazan ayında iftar zamanlarında kesinlikle tercih edilesi, fasıl eşliğinde oruç açmak çok daha lezzetli.

bursada gezilecek yer onerileri 20
Adres Bilgisi: Tophane (Vişne Cd), Bursa
İletişim: (0224) 220 2232

Bursa’da Kahve İçmeniz Gereken Yerler

Bursa havasını soluyarak içeceğiniz kahvenin tadı başka olacaktır. Ne de olsa Bursa Türklerin en önemli şehirlerinden biri oldu zamanında, aslına bakarsanız hala ürettikleriyle ve turizm performansıyla en göz dolduran şehirlerimizden biri.
Bursa’da mısınız? Şanslısınız.
Sizin için Bursa’da en güzel kahveleri içip keyif yapabileceğiniz yerleri yazdık. Aralarından yakın olanını, uygun olanını seçmek size kalıyor.

Caffé Siesta

Zengin bir menü eşliğinde kahve keyfi yapmak isterseniz Siesta isteğinizi karşılayacaktır. Gerek tatlıları, gerek yemekleri gerekse kahvelerinin lezzetiyle birçok kişinin favorisi haline gelmiş Siesta sizin de favoriniz olabilir.

bursada gezilecek yer onerileri 08

Adres Bilgisi: Kükürtlü Mh. Cevizli Sk. No:4/55 Osmangazi, 16080 Bursa

Lusso

Oldukça hızlı bir servise sahip bu mekanın nezihliğine bayılacaksınız. Güleryüzlü elemanlar sayesinde kendinizi huzurlu hissedeceğiniz Lusso’da kahve keyfi yapmak kadar, lezzetli yemeklerle karnınızı doyurmak ve nefis tatlılardan tatmak da mümkün.
bursada gezilecek yer onerileri 06

Adres Bilgisi: Fatih Sultan Mehmet Blv. No:141/A, Bursa

Gren Cafe

Eğer fotoğrafa ilginiz varsa Gren Cafe kalbinizi fethedecektir. “Bursa’nın ilk fotoğraf kafesi” sloganıyla adını duyuran Gren Cafe modern havasıyla birçok kişiye kendini sevdirmeyi başarıyor. Mükemmel kahvelerinin yanında köri soslu tavuğunu da kesinlikle denemenizi öneririm.

bursada gezilecek yer onerileri 05

Adres Bilgisi: Arap Şükrü Sokağı No:46 (Altıparmak), Bursa

Tesadüf Cafe

Aşk tesadüfleri sever de kahve tesadüfü sevmez mi? Sever tabi ki! Türk kahvesini en lezzetli haliyle, en iyi sunumuyla içebileceğiniz Tesadüf, kahve severlerin bir numaralı tercihi.

bursada gezilecek yer onerileri 07

Adres Bilgisi: Fatih Sultan Mehmet Blv. No:43 Nilüfer, 16140 Bursa

Bursa’da Kalınacak Otel Önerileri

Bir şehirde gezmenin tadı en iyi nerede kalacağınızdan emin olmakla beraber çıkar. Eğer Bursa’da yanınızda kalabileceğiniz bir tanıdığınız yoksa en güvenilir otelleri araştırmak size düşer. Biz de sizler için Bursa’nın en tanınmış, en iyi otellerini araştırdık. Hepsi de birbirinden tercih edilesi.

Almira Hotel

Müşteri memnuniyetine sonuna kadar değer veren, Bursa’nın en güvenilir otellerinden biri olan Almira bu alanda kendini çoktan kanıtlamış yerlerden biri. Temiz odaları ve size ev konforu sunan dekorasyonuyla Bursa’da kendinizi evinizde hissedebilirsiniz.

bursada gezilecek yer onerileri 15

Adres Bilgisi: Ulubatlı Hasan Blv. No:5, 16200 Bursa

Gönlüferah Otel

Gönlünüzü ferah tutun çünkü Bursa’da Gönlüferah Otel var. Termal hamamını kesinlikle denemenizi önerdiğim, sadece kalmak için değil düğün ve diğer organizasyonlar için de gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz Gönlüferah Otel kalitesine laf ettirmiyor.

bursada gezilecek yer onerileri 13

Adres Bilgisi: 1. Murat Cd. No:22 Çekirge, 16090 Bursa

Anatolia Hotel

Rahat, düzenli ve kullanışlı odaları ile bir girdiniz mi bir daha çıkmak istemeyeceğiniz Anatolia Hotel, personel seçimlerinde gösterdiği özenle de müşterilerinin beğenisini kazanmış durumda. Gerek yemek kalitesi, gerekse ilgili bir yaklaşıma sahip olmaları, aynı zamanda fiyatının bu kaliteye rağmen uygun olması Anatolia’yı vazgeçilmezlerden biri yapıyor.

bursada gezilecek yer onerileri 14

Adres Bilgisi: Çekirge Mahallesi, 16070 Bursa

Crowne Plaza

Aldığı beş yıldızın beşinin de hakkını teker teker veren, kalitesini daha içeri girdiğiniz an hissedebileceğiniz mükemmel bir tercih olan Crowne Plaza, lezzetli yemekleri ve özellikle de kahvaltısıyla birçok kişinin gönül tahtına kurulmuş durumda. Şehir manzaralı restauratlarında Bursa’ya doyabileceğiniz, aynı zamanda spa merkezinde kendinizi şımartabileceğiniz bu otele bakmadan geçmeyin.

bursada gezilecek yer onerileri 16

Adres Bilgisi: Odunluk Mh. Akpınar Cd. No:17 (Nilüfer), 16110 Bursa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder